Известие

Collapse
No announcement yet.

За колко ви загряват двигателите- само за верижни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Да се включа и аз в темата. Значи при мен имам чувството че не ми работи една от степените на вентилатора и може би първата. Като стигне някъде между 95-100 градуса антифриза и тогава се включва една от степените. Аз си мисля , че е втората , защото ми се струва че върти по-бързо. Пък и щом минава 95 градуса и до 100 не се променя скоростта на въртене значи рабити само една от степените. Извън града при 100-120 км/ч скорост стрелката често отива до 95-100 градуса и тогава пада на 90. Въпросът е как да проверя коя степен работи и коя не?
    Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1994

Comment

Моята кола дори и след едночасово интензивно каране, не помрадва от 60-градуса.Мисля че е време за нов термостат

Comment

Първоначално публикувано от delux Покажи съобщение
        Моята кола дори и след едночасово интензивно каране, не помрадва от 60-градуса.Мисля че е време за нов термостат
        определено.
        ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от delux Покажи съобщение
          малко странно... моята като беше така, надълго не вдигаше повече от 70 градуса, а в града, особенно в жегата си ходеше до 90 и малко... та я проверете първо датчика за темп. дали данните са му верни!

Даването на газ, води до пристрастяване!
          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

А датчика как се проверява? На диагностика ли или има и друг метод?

Comment

Така и така сме на темата , в корпуса на вентилатора има монтиран нещо като реостат. Той каква роля играе?

Comment

Първоначално публикувано от gaiska Покажи съобщение
                Така и така сме на темата , в корпуса на вентилатора има монтиран нещо като реостат. Той каква роля играе?
                Първа степен на перката.

Comment

Ако не работи този реостат значи нямам 1-ва степен така ли? Нали датчика на радиатора включва перката! А втората степен от какво се включва? Малко повечко въпроси се насабраха , но със всеки получен отговор ми се струва , че нищо незнам

Comment

-

Първоначално публикувано от Lubo Petrov Покажи съобщение
                    При мен пък нещата са съвсем в другия край.
                    Паля на топло, на студено, все е тая - седи си на 50 градуса. След около 15-20 мин градско отива до 85-95 в зависимост от начина на каране, но изляза ли от града отивам на 50 и точка-не мърда. Мисля, че е проблем, но не съм обръщал внимание досега. Зимата вътре в колата на дълъг път си е студ и все съм си мислел, че е проблем с климатика или там нещо. Има ли проблем според вас?
                    И при мен нещата са такива колега значи трябва да сменя термостата
                    Алфа Ромео 145 ТД 97г.

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                      малко странно... моята като беше така, надълго не вдигаше повече от 70 градуса, а в града, особенно в жегата си ходеше до 90 и малко... та я проверете първо датчика за темп. дали данните са му верни!
                      и моята е така на дълго си седи 75- 80 , градско си държи 90 за което си мисля ,че е нормално.
                      155 осем хиляди клапана 16 вериги
                      0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

Първоначално публикувано от toki4a Покажи съобщение
                        и моята е така на дълго си седи 75- 80 , градско си държи 90 за което си мисля ,че е нормално.
                        И аз съм така.

Comment

Не е нормално.. и на дълго и на кратко трябва да стои на 87-92градуса...Колкото и да е студено, колкото и да е топло!
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                          exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                          ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                          ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                          by RUBIG service

Comment

първа степен се пуска на 92 градуса, втора на 98, значи и 100 градуса е нормално... над 110 всичко е проблем!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                              първа степен се пуска на 92 градуса, втора на 98, значи и 100 градуса е нормално... над 110 всичко е проблем!
                              На 98?!? Не е ли на 94?
                              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

ето картинката от документа за термостата и степените на перката -
                                Attached Files

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Working...
                                X